عفونت قارچی واژن

علت زخم دهانه رحم
زخم دهانه رحم
مارس 12, 2022
علت خونریزی شدید در دوران قاعدگی
علت خونریزی شدید در دوران قاعدگی
مارس 16, 2022

عفونت قارچی واژن

عفونت قارچی در بارداری

عفونت قارچی در بارداری

عفونت قارچی در بارداری از جمله بیماری های رایج در دوران بارداری است که در این مطلب قصد بررسی بیشتر آن را داریم

چنانچه شما نیز مبتلا به عفونت قارچی در بارداری می باشید و یا تنها قصد بالابردن اطلاعات خود در رابطه با این نوع بیماری می باشید پیشنهاد می شود به مطلب زیر توجه فرمایید.

عفونت قارچی در بارداری

عفونت قارچی

عفونت قارچی نوع خاصی از عفونت واژن می باشد که زنان و به خصوص زنان باردار به آن دچار می‌گردند. وجود کمی قارچ و میکروارگانیسم در واژن طبیعی می باشد

اما هنگامی مشکل‌ساز خواهد شد که رشد آن ها سریع شده و سایر میکروارگانیسم‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

علل ابتلا به عفونت قارچی در بارداری

داشتن میزان مشخصی از قارچ‌های میکروسکوپی در واژن و همچنین در دستگاه گوارش طبیعی است. قارچ ها فقط زمانی مشکل‌ساز می شوند

که با سرعت زیادی رشد نمایند و دیگر میکروارگانیسم‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.

سطح بالای استروژن در زمان بارداری موجب می‌شود که واژن، گلیکوژن بیشتری تولید نماید و در نتیجه جهت رشد سریع قارچ‌ها مستعد گردد.

برخی از محققان معتقد می باشند که استروژن ممکن است تأثیر مستقیم روی خود قارچ‌ها داشته و به رشد سریع و چسبیدن بهتر آن ها به دیوارۀ واژن کمک نماید.

همچنین در هنگام استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها، به ویژه استفادۀ مکرر یا طولانی‌مدت، احتمال بیش تری برای ابتلا به عفونت قارچی وجود خواهد داشت،

چرا که این داروها علاوه بر کشتن باکتری‌های عامل بیماری، ممکن است باکتری‌های طبیعی محافظ واژن را هم تحت تأثیر قرار دهند که موجب رشد راحت‌تر و سریع‌تر قارچ‌ها می‌گردد.

علائم عفونت قارچی

از علائم عفونت قارچی در بارداری می‌تواند آزاردهنده باشد و در صورت عدم درمان نیز به مرور بدتر شود، البته ممکن است به مرور زمان این علائم از بین برود.

علائم عفونت قارچی عبارتند از قرمزی، خارش و التهاب در واژن، درد و سوزش در واژن و قسمت بیرونی اطراف آن، ترشحات بی‌بو و پنیری و یا مانند کرِم از واژن و سفید رن، ناراحتی یا درد هنگام رابطۀ جنسی، سوزش هنگام ادرار می باشند.

درمان عفونت قارچی

در صورت مشاهدۀ علائم عفونت قارچی بارداری لازم است به پزشک مراجعه نمایید.

پزشک با معاینه و نمونه‌برداری از ترشحات واژن به طور مثال با آزمایش پاپ‌اسمیر و آزمایش آن، از وجود هر موع عفونت قارچی مطمئن خواهد شد.

البته داروهای ضدقارچ بدون نسخه نیز در داروخانه در دسترس می باشد، اما در زمان بارداری استفاده نمودن از این دارو‌ها بدون تشخیص دکتر زنان و زایمان توصیه نمی‌ گردد.

چرا که علائمی که شما دارید ممکن است ناشی از عفونت قارچی نبوده و عفونت دیگری باعث بروز آنها شده باشد.

پس ضروری است بدانید که عفونت قارچی بارداری ممکن است نشانۀ مشکل دیگری باشد.

مطالعه و تحقیقات نمایانگر این می باشد که اکثر خانم‌هایی که خود جهت درمان یک عفونت قارچی اقدام می‌ نمایند علت اصلی را نادیده گرفته و دریافت درمان مناسب را به تعویق می‌اندازند.

درمان عفونت قارچی

جهت درمان عفونت قارچی در بارداری ، پزشک ممکن است کرم واژینال ضدقارچ و یا قرص شیاف واژینال را تجویز نماید.

کرم‌ها و شیاف‌های محتوی کلوتریمازول به طور معمول جهت درمان اغلب عفونت‌های قارچی مؤثر می باشد.

کرم یا قرص واژینال را بهتر می باشد شب‌ها استفاده نمایید که دراز کشیده‌اید و امکان نشت کرم به بیرون از واژن کمتر می باشد یا وجود ندارد.

مدت استفاده نمودن از کرم و شیاف توسط پزشک مشخص می‌ گردد، اما به طور معمول هفت روز پشت سر هم لازم است از این دارو استفاده نمایید.

زمان استفاده از کرم واژینال بهتر می باشد کمی از کرم را در قسمت خارجی واژن بمالید. بعد از آغاز درمان، ممکن می باشد چند روز طول بکشد تا احساس آرامش ایجاد گردد.

در این مدت می‌توانید خارش شدید را با استفاده نمودن از کیسه یخ و یا با خیس نمودن محل با آب سرد به مدت چند دقیقه تسکین دهید.

چنانچه دارو تأثیرهای منفی روی شما داشت و یا تغییری را احساس ننمودید بهتر است این مورد را با پزشکتان در میان بگذارید چرا که ممکن است نیاز به تجویز داروی دیگری داشته باشید.

همچنین جهت اطمینان از درمان کامل عفونت لازم است دورۀ درمان را کامل نمایید. حتی در صورتی که نشانه‌های عفونت خیلی سریع برطرف شده باشد.

تأثیر عفونت قارچی در بارداری بر جنین

عفونت قارچی در بارداری تأثیری بر جنین ندارد. در صورتی که در زمان زایمان عفونتی وجود داشته باشد، احتمال می رود که نوزاد زمان خروج با آن تماس پیدا نماید

که در این صورت، ممکن می باشد عفونت قارچی برفک دهان در دهان او ایجاد گردد. برفک با رد‌های سفید رنگ در دو سمت و سقف دهان و گاهی بر روی زبان نوزاد تشخیص داده می‌شود. این مشکل به راحتی درمان می‌شود.

همچنین بخوانید درباره: زخم دهانه رحم

روش‌های پیشگیری از عفونت قارچی

فضاهای گرم و مرطوب، محیط مناسبی جهت رشد قارچ‌هاست به همین جهت می توانید با خشک نگه داشتن واژن از بروز عفونت قارچی در آن جلوگیری نمایید.

افزون بر این متعادل نگه داشتن باکتری‌های مفید واژن هم در پیشگیری نمودن از عفونت‌های قارچی مؤثر می باشد.

اگرچه پیشنهادهای زیر از لحاظ علمی ثابت نشده‌، اما به انجام آن ها آسان بوده و ارزش امتحان کردن را دارا می باشد:

از لباس ‌‌زیر نخی استفاده نمایید که امکان تنفس خوبی دارد. پوشیدن جوراب‌شلواری و یا شلوار تنگ به ویژه ان هایی که از جنس الیاف مصنوعی می باشند اصلاً توصیه نمی‌شود.

لباس‌های خیس را فورا تعویض نمایید. اگر لباس ‌زیر شما در اثر فعالیت مرطوب شده است ضروری است آن را به سرعت تعویض کنید.

خوابیدن بدون لباس زیر هنگام شب، به رسیدن هوا به اندام تناسلی کمک می‌نماید و جلوی رطوبت را می‌گیرد.

جهت نظافت واژن، به آرامی از آب ولرم استفاده نمایید و اصلا از دوش واژینال استفاده نکنید.

جهت خشک نمودن ناحیۀ واژن، لازم است دستمال را از جلو به عقب اندام تناسلی خود بکشید.

مصرف ماست پروبیوتیک به جهت وجود باکتری‌های مفید در آن از لحاظ تئوری می‌تواند به حفظ کردن تعادل باکتریایی مناسب درون روده و واژن کمک نماید.

عفونت قارچی در بارداری

جمع بندی

در این مقاله به مواردی از جمله علائم عفونت قارچی بارداری و هم چنین علل ان ذکر شد. در پایان نیز به روش های درمان این بیماری اشاره گردید. هم چنین نکاتی نیز راجع به نحوه ی پیشگیری نمودن از این بیماری بیان شد.

برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به سایت دکتر آزیتا ناصری مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *