تنبلی تخمدان
تنبلی تخمدان (PCOS)
نوامبر 10, 2023
دیابت بارداری
نوامبر 10, 2023

فیبروم رحم

فیبروم رحم

فیبروم های رحمی، تومورهای خوش‌خیم (غیرسرطانی) هستند که از سلول‌های عضلانی صاف رحم تشکیل می‌شوند. فیبروم‌ها می‌توانند در هر نقطه از دیواره رحم رشد کنند و مشکلات ناخواسته در وضعیت سلامتی بدن ایجاد کنند.

جهت بررسی وضعیت سلامت خود و پیشگیری از بروز فیبروم رحم  به پزشک متخصص با تجربه مراجعه کنید، ما به شما دکتر آزیتا ناصری متخصص زنان، زایمان و  نازایی را پیشنهاد میکنیم.

علائم فیبروم رحم

  • قاعدگی سنگین یا طولانی‌مدت
  • خونریزی بین قاعدگی‌ها
  • درد یا ناراحتی در ناحیه لگن
  • تکرر ادرار
  • یبوست
  • نازایی

دلایل فیبروم رحم

علت دقیق فیبروم رحم مشخص نیست. اما در این مقاله عواملی که ممکن است در ایجاد این تومورها نقش داشته باشند عبارتند از ژنتیک، یعنی فیبروم رحم ممکن است ارثی باشد. هورمون‌های استروژن و پروژسترون می‌توانند در رشد فیبروم‌ها نقش داشته باشند. علاوه بر این برخی از مطالعات نشان داده‌اند که قرار گرفتن در معرض برخی مواد شیمیایی یا اشعه های خطرناک می‌تواند خطر ابتلا به فیبروم رحم را افزایش دهد.

 

تشخیص فیبروم رحم

توصیه میشود برای تشخیص و درمان مشکلات رحم تحت نظارت مستقیم دکتر آزیتا ناصری متخصص زنان، زایمان و  نازایی قرار بگیرید. برای تشخیص فیبروم رحم، پزشک ممکن است آزمایش‌های خاصی را انجام دهد.  اینجا تعدادی از این آزمایشات را ذکر میکنیم.

معاینه لگن

  • معاینه لگن یکی از مهم‌ترین معایناتی است که برای بررسی انواعبیماری‌های مقاربتی انجام می‌شود. این معاینه تنها چند دقیقه زمان می‌برد اما اندام تناسلی، مثانه و راست‌روده مورد بررسی قرار می‌گیرند. پزشک با معاینه لگن می‌تواند فیبروم‌های بزرگ را لمس کند.
  • سونوگرافی رحم و تخمدان‌ها: سونوگرافی یک روش مرسوم تصویربرداری شکمی است که فیبروم‌های کوچک‌تر را نشان می دهد. در این روش امواج صوتی با فرکانس بالا تصویر رحم را روی نمایشگر ظاهر میکنند. این تصویر وضعیت رحم را مشخص میکند و امکان وجود فیبروم ها را بررسی کند. البته با توجه به اندازه رحم، سونوگرافی میتواند از طریق واژن یا از سطح شکم انجام پذیرد.
  • MRI رحم و تخمدان‌ها: ام آر آی لگن یک آزمایش تصویری می باشد که دستگاهی از مغناطیس قدرتمند و امواج رادیویی برای ایجاد تصاویر از ناحیه بین استخوان های لگن استفاده می کند . این یک روش تصویربرداری دقیق‌تر نسبت به سایر روشها است که می‌تواند فیبروم‌های کوچک و بزرگ را نشان دهد.

فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم

درمان فیبروم رحم بر اساس علائم و شدت تومورها انجام می‌شود.

در برخی موارد، ممکن است نیازی به درمان نباشد. در این موارد، پزشک ممکن است فقط توصیه کند که بیمار به طور منظم تحت نظر باشد.

در صورتی که فیبروم‌ها باعث علائمی مانند قاعدگی سنگین یا درد شوند، پزشک داروهی لازم را تجویز می کند. داروهای مورد استفاده برای درمان فیبروم رحم عبارتند از داروهای ضدبارداری هورمونی که می‌توانند به کاهش اندازه فیبروم‌ها و بهبود علائم کمک کنند. و داروهای گونادوتروپین آزادکننده که تولید هورمون‌های استروژن و پروژسترون را کاهش می دهند و همین امر باعث کوچک شدن فیبروم‌ها می شود.

در برخی موارد، ممکن است نیاز به جراحی باشد و این جراحی برای برداشتن فیبروم‌ها یا برداشتن کل رحم انجام می‌شود.

تغییرات سبک زندگی نیز می‌توانند به بهبود علائم فیبروم رحم کمک کنند. این تغییرات عبارتند از کاهش وزن حتی به میزان ۵ تا ۱۰ درصد می‌تواند که به بهبود علائم فیبروم رحم کمک می کند.

پیروی از یک رژیم غذایی سالم که سرشار از میوه‌ها، سبزیجات و غلات کامل است، می‌تواند به کاهش علائم فیبروم رحم کمک کند.

ورزش منظم به کاهش علائم فیبروم رحم کمک می‌کند.

 

فیبروم رحم یک اختلال شایع است که می‌تواند بر سلامت زنان تأثیر بگذارد. اگر علائم فیبروم رحم را دارید، مهم است که به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص و درمان مناسب را دریافت کنید.

 

فیبروم رحم می‌تواند عوارضی مانند موارد زیر ایجاد کند:

  • خونریزی شدید یا طولانی‌مدت
  • کم‌خونی
  • درد یا ناراحتی در ناحیه لگن
  • بارداری خارج از رحم
  • نازایی

 

هیچ راه شناخته‌شده‌ای برای پیشگیری از فیبروم رحم وجود ندارد. اما برخی از عوامل خطر مانند افزایش سن، چاقی و سابقه خانوادگی فیبروم رحم می‌توانند احتمال ابتلا به این تومورها را افزایش دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *